Travel month day 8-14

Dag 8

Den här dagen tog vi det lite lugnt och åt en riktig frukost. Sedan var det tänkt att vi skulle åka till en känd park men vi hittade inte riktigt dit så istället åkte vi för att se San Diego skyline och sedan åkte vi vidare till Ocean Beach där vi hängde vi stranden. Men då jag brände mig rejält på ryggen i Los Angeles så valde jag att inte ligga vid stranden hela tiden så jag och en annan gick runt i Ocean Beach och tittade i olika affärer. Lite senare gick vi till stranden där jag bade lite i havet. Efter att vi varit där vid stranden en liten stund åkte vi till The Sunset Cliffs där man kan hoppa ifrån en klippa. Det är egentligen inte lagligt och det sitter oftast badvakter i en bil precis där så då kan man inte hoppa. Men när dom åkt där ifrån så “kan” man hoppa. Så när vi kom så satt badvakterna i en bil där men sedan åkte dom där ifrån och då hoppade vi. Dom flesta i min grupp hoppade. Det var jätteroligt och spännande faktiskt! Efter att vi hade gjort detta så skyndade vi oss och åkte för att köpa mat så att vi kunde se solnedgången. Vi hann precis när solen gick ner så vi satt där och åt. Sedan åkte vi tillbaka till campingen.

 

 
 
 
 
 
 
 
Detta är ett hostel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 9

Den här dagen åkte vi först till Joshua Tree National Park som egentligen inte var ett av stoppen men på grund av att vi inte kunde åka längs Hwy 1 och Big Sur och vattenfallet där pga branden så fick vi detta som extra. Det var extremt varmt och det blev väldigt jobbigt att hike’a även fast det inte var särskilt långt. Att gå upp och ner berg och stigar i typ 45 graders värme är inte direkt något jag strävar efter att få göra varje dag.. Men jag överlevde även fast det kändes som att jag skulle dö. 

Efter JTNP åkte vi vidare mot Lake Havasu och Arizona vilket till en början var hemskt då man svettades så sjukt mycket att solkrämen bara rann av en. Det var så himla varmt och äckligt. Men efter att man kom i vattnet, som var typ som badvatten i ett badkar, sisådär 30 grader eller något, så blev allting mycket bättre och Lake Havasu blev nu ett av mina favoritstopp på resan. Vi spenderade i stort sätt hela eftermiddagen och kvällen i vattnet. Jag tror jag gick upp ur vattnet efter klockan tio förutom en matpaus runt sju. Vi gjorde lite stand-up paddleboarding, lite volleyboll samt bara umgicks och stod och prata. Det var en väldigt mysig och avslappnande kväll. När det väl var dags att sova, vilket vi gjorde under stjärnorna, låg temperaturen på strax under 40 grader. En väldigt annorlunda upplevelse kan man säga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca. 44 grader celcius.
 
 
 
 
 
 
Sarah
 
 
 
 
Dag 10
 
Idag gick vi upp hyfsat tidigt för att ta oss iväg till Seligman och Route 66. Seligman är “home town” of Route 66 och staden som Disney filmen Bilar(Cars) är baserad på. För er som inte vet är Route 66, också känd som Main Street of America var en av USAs original motorvägar som gick mellan Santa Monica, CA och Chicago, IL och var totalt 3940 km lång. I Seligman fick man se massor med gammaldags byggnader och bilar. Det var väldigt old school och överallt stod det Route 66. Det var väldigt häftigt att se. Vi åt lunch där innan vi drog vidare till Grand Canyon National Park. 
 
Väl där åkte vi först till campingen och sedan körde vår tour guide iväg mig och en till till ett ställe där vi skulle åka helikopter. Vi åkte alltså helikopter över Grand Canyon och det var så sjukt häftigt, ett av det mest otroliga jag någonsin har gjort. Vilket upplevelse alltså. Det var så himla magiskt och vackert. Något jag absolut rekommenderar! Efter detta kom vår tour guide och hämtade oss och vi gjorde ett snabbt stopp vid Grand Canyon skylten innan vi åkte in i nationalparken och gick runt där och tittade. Efter att ha gått runt lite möttes vi i gruppen upp för att titta på solnedgången tillsammans. Det var väldigt vackert! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 11
 
LAS VEGAS, here we come. Denna dag var det alltså dags för Las Vegas och oj vilken upplevelse. Vi började med att åka igenom “the strip” där vi fick se allt genom fönstret lite snabbt. Det är som en egen liten värld där borta alltså. Visste ni att själva “the strip” där allt hände inte ligger i Las Vegas utan precis utanför i något som kallas Paradise? Now you do know. Vi fick iallafall en liten guidad tur innan vi åkte till en outlet för att slösa lite tid innan vi kunde checka in på hotellet. Vi gick runt och tittade där lite och sedan åkte vi till en affär och handla lite innan vi åkte till hotellet. Väl på hotellet så checka vi in, tog det lite lugnt, åt lite middag och sedan gjorde vi oss i ordning för klockan åtta var det dags för limo ride - party buss. Och oj vilken kväll säger jag bara. Så himla roligt var det verkligen. Vi åkte runt i limousinbussen i två timmar där vi dansade och hade det allmänt roligt och det kändes inte alls som två timmar utan mer en halvtimme. Vi stannade med bussen på några ställen, bland annat vid Las Vegas skylten, Little White Wedding Chapel(där jag dessutom blev friad till - på skoj såklart) och Fremont Street Experience. Efter resan blev vi avsläppta vid the Bellagio hotellet där den kända fontänshowen är och sedan gick jag runt med några andra tjejer i några timmar. Kvällen var så himla lyckad och jag hade verkligen så himla roligt! 
 
 
 
 
 
 
Romy i mitten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 12
 
Vi tog en sovmorgon och bara chillade lite. Vi gick sedan till New York New York delen av Las Vegas där vi åt frukost på Starbucks. i New York New York ser byggnaderna ut som NYC byggnader - frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge, Empire State Building osv. Det var väldigt coolt. Efter frukost kom några andra tjejer och vi alla gick runt och tittade hela dagen. Som jag nämnde är Las Vegas verkligen en helt annan värld. Förutom NYC fanns där Eiffeltornet, Triumfbågen, ett stort pariserhjul, Ceasars Palace som nog många nog har sett på film, Bellagio fontänen såklart, Venice hotellet med en “flod” inomhus med gondoler, hotellen som har byggnader inuti osv osv osv. Och så klart alla casinos som finns i varenda byggnad och hotell i stort sätt. Det var verkligen så otroligt häftigt att se allt detta!
 
Efter att ha gått runt hela dagen så gick vi tillbaka till hotellet och direkt efter gick jag tillbaka ut nästan hela vägen tillbaka där jag mötte upp med några andra personer. Det blev en hel del promenerande där och jag var helt slut. Las Vegas var iallafall ett av mina favoritställen på resan och detta berodde nog till en stor del på att jag hade så himla roligt när vi festade. Jag rekommenderar verkligen Las Vegas till er där ute. Det var verkligen jättehäftigt, roligt och exciting!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är en restaurang inne i en galleria med bara dyra märkesaffärer.
 
 
 
Inne i Cosmopolitan 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Johanna 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 13 
 
Vi fick den här dagen sovmorgon pga att två i gruppen skulle göra skidiving vilket dom gjorde på morgonen. Vi lämnade hotellet runt elva tror jag för att bege oss mot Death Valley National Park. Den här dagen bestod av väldigt mycket körande. Death Valley är det lägsta, torraste och hetaste stället i Nordamerika. När vi var där var det 49 grader varmt. Vi gjorde bara några snabba stopp för att sedan hoppa in i bilen igen. Det gick helt enkelt inte att vandra omkring där en längre stund för man smälte typ. Vi stannade iallafall och fick se the Sand Dunes och lite annat. Det var väldigt häftigt att köra igenom nationalparken iallafall för det var väldigt öken men samtidigt vackert uppbyggt. Det tog ett bra tag att köra igenom parken och vid ett tillfälle fick vi stänga av AC’n för annars skulle bilen gå sönder pga överhettning. Då blev det väldigt svettigt i bilen vill jag säga er. Vi körde iallafall i stort sätt hela dagen och först vid åtta kom vi fram till campingen i Bishop. Dom flesta satte upp tält medan några åkte och handla och köpte pizza. Jag sov utan tält den här natten vilket var lite kyligt men gick ändå bra. Vi gick från nästan femtio grader ner till tretton under natten. Snacka om skillnad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sea level är där uppe där pilen är
 
 
 
 
 
 
 
Dag 14
 
Vi åkte vidare till Yosemite National Park vilket var ett av favoriterna. Det var så otroligt vackert! Det var så himla mysigt att åka igenom parken för det var så himla fint och det fanns så mycket att titta på. När vi väl kommit fram till parkeringen så fick vi ta bussen till stället där vi skulle göra en hike. Vi hike’ade upp till Vernal Fall vilket var ett väldigt stort vattenfall. Det mest kända vattenfallet är dock Yosemite Fall men det vattenfallet får sitt vatten från snön som smälter och i och med att det var augusti så fanns det inte direkt någon snö kvar att smälta så det kom inget vatten i det vatttenfallet. Vernal Fall hade dock väldigt mycket vatten och det var väldigt vackert. Hike’n var jättejobbig dock då den gick upp, upp och upp. Helt slut var man efter den hike’n men det var så värt det för det var så himla fint. Det tog oss några timmar att göra den här hike’n och efter det var jag så himla trött. Vi tog då bussen tillbaka till parkeringen och minibussen och sedan åkte vi vidare till campingen där vi campade vår sista natt. Vi gjorde middag och umgicks.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni kan se personen där nere i vattnet så kan ni förstå hur stort detta vattenfall är.
 
 
Antonia aka. Toni
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Lena:

Åh, vilka härliga bilder! Ser ut att ha varit himla kul!

Svar: Tack så mycket! Det var otroligt roligt och jag rekommenderar verkligen att göra en roadtrip i USA :)
Lina

2 Carro:

är detta en fotoresa? :) eller något du anordnat själv?

Svar: Jag var en au pair i USA och min sista månad så reste jag runt på västkusten tillsammans med andra au pairer så det var en anordnad resa tillsammans med ett företag som heter Au Pair Adventures men det var ingen fotoresa utan bara en resa där jag tog många bilder :)
Lina

Kommentera här: