Travel month day 1-7

Här kommer äntligen inläggen om min resemånad och min sista vecka i Longmeadow. Jag har valt att dela upp min sista månad i USA i tre inlägg så här kommer inlägg nummer ett. Jag varnar er för att det blir en hel del text och en mängd med bilder. Jag hoppas att ni tycker det är intressant att läsa ändå och att se bilderna.

Jag tänkte också nämna att jag kommer att säga “vi” rätt mycket istället för att säga alla namn för det blir rätt många olika namn att hålla koll på så jag valde att använda vi istället. Jag kan berätta om mina kompisar från resan i slutet, efter att jag berättat om hela resan. 

Det har ju nu gått över en månad sedan min resemånad började men det mesta kommer jag allt ihåg. Det som jag inte kommer ihåg har jag antecknat på mobilen så det ska nog gå bra att återberätta min underbara resemånad på västkusten för er. Here we go!  

Dag 1

Min resa började fredagen den 5:e augusti med att jag tidigt på morgon flög från Hartford till Houston, TX och sedan vidare till San Francisco, CA. Jag landade i SF på eftermiddagen runt två och efter det tog jag bussen in till San Fran och sedan gick jag till det hostel(vandrarhem typ för er som inte vet) jag skulle bo på över natten. Efter det gick jag för att möta upp några tjejer som jag pratat med innan som också gjorde den resa som jag gjorde. Jag mötte dom vid Painted Ladies som är väldigt känt från bland annat Full House som är en gammal amerikansk tv-serie. Efter det gick jag med två tjejer för att se det “riktiga” Full House huset och sedan gick vi till downtown för att möta resten av tjejerna för att äta middag. Efter middagen gick vi som bodde på hostel(vad heter detta i bestämt form? hostelt? hostelet?) tillbaka där och hängde en kort stund innan vi alla gick och la oss. Med tre timmars tidsskillnad blir det lite omställning och man blir rätt trött! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Dag 2
 
Dag nummer två var även dagen nummer ett på resan som jag gjorde. Jag reste med Au Pair Adventures och själva resan jag gjorde heter California Sun Tour och är 15 dagar lång. I dom next coming inlägg får ni se vad man får göra på den här resan. Så klart ser den olika ut beroende på vilken tour guide du har och vilken sorts grupp ni är - vad ni är intresserade av att göra och se osv. Men detta är iallafall min California Sun experience:
 
Dag ett började med att vi alla samlades nere i lobbyn vid åtta och därefter blev vi uppropade så att vi visste vilken van vi skulle vara i. Det var 26 personer som skulle resa så vi hade två minibussar med 13 i varje plus en tour guide/chaufför. 24 av de här personerna var från Tyskland och dom två som inte var från Tyskland, jag och en tjej från Polen, vi hamnade i olika bussar. Wohoooo! Not… Det blev väldigt mycket tyska kan man ju säga iallafall. Även fast jag läste tyska i fem år så kom jag inte så långt på mina kunskaper, inte för att dom är särskilt bra eller så. 

Anyway. Efter att vi blivit uppropade så packade vi in våra väskor i trailern som vi hade bakom the van och sedan satte vi oss i minbussen och åkte till något område i San Fran som jag inte vet vad det heter. Det var iallafall något “hipp” ställe som vår tour guide sa och där fick vi gå runt i två timmar. INGEN tyckte att det var roligt där och vi spenderade i stort sätt mer än hälften av den tiden att sitta på ett café och vänta på att tiden skulle gå fort. Inte värt det! Efter det åkte vi iallafall till Santa Cruz där vi först åkte till camping platsen och där fick vi sätta upp tälten och fixa i ordning. På kvällen åkte vi in till Santa Cruz där vi gick runt på the boardwalk och the pier som är precis vid vattnet. Där finns det restauranger, karuseller, spelmaskiner, casino, lite små shops, en strand, sjölejon osv osv osv. Det var väldigt mysigt! Det är väldigt amerikanskt att det finns en boardwalk och/eller en pier i varje stad/plats på kusterna vid havet. Varje ställe vi var vid hade en eller båda eller i vissa fall var det en och samma. Hur som helst gick vi runt där och kikade ett tag och åt lite innan vi drog oss tillbaka till campingen där vi satt och pratade och grillade s’mores. 

 
 
 
 
 
 
Martha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 3
 
Dag nummer tre, dag nummer två på California Sun. 
 
Vi gick upp rätt tidigt för att packa ihop tälten och äta frukost osv. Dock var vi väldigt sega så vi kom inte iväg så tidigt som vår tour guide hade hoppats. Detta är något vi lärde oss under resan att vi var väldigt dåliga på - att komma iväg i tid. Det närmaste avfärds tid vi kom var tjugo minuter senare och det var bara en gång. Annars var det allt ifrån en halv timme till en och en halv timme senare. Vi hann med rätt mycket ändå. Anyway. Efter att vi packat ihop allt så åkte vi mot Monterey där vi först åkte till camping platsen och satte upp tälten. Denna camping plats låg uppe i bergen typ och var väldigt nära den stora skogsbranden i Big Sur om ni har hört talas om den. Utsikten var jättefin men när vi vaknade på morgonen så gick det inte lägre att se den för det var täckt med rök från branden och man kunde också känna lukten av branden. Jag vet inte hur det går med branden men jag hoppas att dom lyckades släcka den. Den var ju så illa att folk som bodde i området fick evakuera. 
 
Efter att vi satt upp tälten så åkte vi in till Monterey och gick runt och titta på deras pier och runt omkring. Det fanns massvis med båtar och det var jättefint. Efter att vi gått runt och tittat där i två timmar åkte vi tillbaka till campingen där vi bara umgicks. Några badade även i poolen som fanns där. Vi grillade hamburgare som blev väldigt brända men dom gick och äta ändå. Det var först här några stycken började prata mer engelska för att jag skulle kunna förstå. Hittills hade det varit tufft och jag hade inte haft jätteroligt för det var jobbigt att dom pratade tyska hela tiden men från och med Monterey blev det mycket bättre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dimman på bilden är rök ifrån branden...
 
Dag 4
 
Fjärde dagen vaknade vi tidigt för att bege oss mot Pismo Beach. Enligt reseplaneringen var det meningen att vi skulle åka längs med Highway 1 som är en väldigt fin väg precis längs kusten och vattnet men på grund av branden precis vid Big Sur som vi skulle åkt igenom kunde vi inte åka den vägen. Vi fick i stället köra runt branden men vi fick se några fina vyer iallafall. Vi åkte istället upp Hwy 1 en bit så vi fick se lite av den fina vägen. Vi fick också se zebror som man inte direkt visste fanns i Cali men dom fanns där iallafall på en äng. Vi åkte också till ett ställe där det fanns Elephant Seals (elefant sälar) som är sjukt stora och fula. Dom låg antingen och sov eller så slogs dom och gjorde konstiga läten. Dom kunde ligga stilla och sen helt plötsligt bara resa sig upp och börja slåss. Konstiga varelser dom där. 
 
Efter att vi fått sett dessa åkte vi till Pismo Beach till campingen där vi satte upp tälten och sedan bara umgicks. Man kunde gå ner till stranden och titta vilket jag gjorde en sväng. Det var en liten bit ner dit och det var exhausting att gå i sanden men jag tog mig ner dit iallafall och det var rätt så fint. Några personer badade men det var inte direkt varmt vaken i vattnet eller i luften. Om man tänker på Kalifornien så tänker nog dom flesta att det är varmt och soligt men detta stämmer inte helt. Det var först i Los Angeles som det blev varmt nog att ha på sig short och t-shirt hela tiden. Innan det var det rätt så kyligt och jag hade på mig långbyxor hela tiden. Hur som helst så hängde vi bara och vi tittade på solnedgången och sedan lagade vi lite mat och lite s’mores. Det var en mysig kväll. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Franzi och Martyna
 
 
  
Dag 5
 
Den femte dagen ville vi komma iväg tidigt så att vi hann komma in i Los Angeles innan det blev allt för crazy rusningstrafik. Vi kom fram strax efter lunch och vi åkte direkt till Walk of Fame där vi blev avsläppta och gick runt och tittade ett tag. Vi gick runt och tittade på alla stjärnor på marken, vi tittade i några affärer, såg Hollywood skylten på långt håll och så tittade vi på andra kända byggnader som fanns där. Efter att vi gått runt här ett tag så åkte vi till Beverly Hills där vi körde igenom och tittade. Sedan åkte vi på Rodeo Drive som är väg fylld med kända märkesbutiker så som Gucci, Prada, Chanel, Louis Vuitton osv. Min tour guide berättade att det är en affär där som man måste boka tid hos månader i förväg och då får man hela affären för sig själv och man handlar för minst $10 000 när man handlar där. CRAZY! Vi fick också se hotellet i Pretty Woman. Sedan körde vi igenom Bel Air innan vi åkte vidare mot Santa Monica där vi bodde. Vi blev avsläppta på det hostel vi bodde på och sedan gick vi ner till the famous Santa Monica boardwalk som man sett i många filmer. Vi gick runt och tittade på boardwalk’en och sedan åt vi middag. Fish and chips blev det den här gången. Efter middagen gick vi tillbaka till the hostel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Affären som min tour guide pratade om
 
 
 
 
 
 
 
Jag lyckades möta upp med Paula, från Longmeadow, i Santa Monica då hon var där samtidigt.
 
 
 
 
 
  
Dag 6
 
Vi tog sovmorgon och sedan gick vi ner till stranden och gick längs vattnet till Venice Beach. Jag ville ta surflektioner men hittade inget som var ett rimligt pris så jag struntade i det. Vi tog det lite lugnt och gick runt och tittade lite vid Venice Beach. Åt lite lunch, tittade i lite souvenirbutiker och satt och chillade lite innan vi gick tillbaka till Santa Monica. Vi gick tillbaka till the hostel och jag tog en liten nap. På kvällen gick vi ner till the boardwalk där vi åt middag och kika in souvenirbutiken för att sedan gå tillbaka till the hostel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Dag 7

Vi vaknade tidigt för att äta frukost, checka ut och sedan åka till Long Beach där vi fick en guidad tur väldigt snabbt i en dubbeldäckare. Vi blev sedan avsläppt vid en liten strand där vi spenderade en timme. Några personer gjorde stand-up paddle boardning, jag bland annat medan dom flesta andra satt på stranden och några andra gick runt och tittade. Jag hade aldrig hört talas om Long Beach innan och jag kan fortfarande inte om Long Beach. Det enda jag nu har lärt mig är att CSI Miami eller någon av dom där andra Miami kriminalserierna är filmade där för att det är lättare att flytta inspelningen till Long Beach som ligger strax utanför LA än att flytta det enda ner till Miami. That’s about it. Long Beach var egentligen inte ett av stoppen på resan men det blev lite spontant sådär. 

Efter det åkte vi ner till San Diego där vi först fick en quick tour av staden och sedan åkte vi till camping platsen där vi spenderade resten av kvällen. Det var en rolig kväll! Vi badade i poolen, lagade mat och umgicks, åt lite glass som jag sedan tappade i sanden…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: